Veganský Burger
Ingredience
- Černé fazole (vařené)
- Quinoa (vařená)
- Strouhanka
- Cibule
- Česnek
- Rajčata
- Salát ledový
- Nakládané okurky
- Červená cibule
- Hamburgerové housky
- Veganská majonéza
- Hořčice
- Kečup
- Kmín
- Uzená paprika
Postup přípravy
Step 1
Cibuli a česnek nakrájejte najemno a opečte na oleji dozlatova.
Step 2
Fazole rozmačkejte vidličkou (nechte částečně hrubší), smíchejte s quinoou, opečenou cibulí, strouhankou, kmínem a uzenou paprikou. Dochuťte solí a pepřem.
Step 3
Z hmoty vytvořte 4 placky, dejte do lednice na 20 minut ztuhnout.
Step 4
Placky opečte na pánvi z obou stran dozlatova a křupava, každou stranu asi 4-5 minut.
Step 5
Připravte si speciální omáčku smícháním veganské majonézy, hořčice a kečupu.
Step 6
Housky lehce opražte, potřete omáčkou, naložte salát, burger, rajčata, nakládané okurky a červenou cibuli. Přiklopte druhou polovinou housky.